Monstertjes…

foto

We hebben ze allemaal, kleine monsters die de dagelijkse gang van zaken behoorlijk kunnen saboteren. Kleine etterbakjes zijn het. Ze zeggen je beste vriend te zijn, je te behoeden voor het grote gevaar van de grote enge buitenwereld. Ze houden je keurig op z’n plek, want deze monstertjes houden zeker niet van veranderingen. En daarmee leggen ze je aan banden, dat doen die monsters trouwens reuze slim. Ze manifesteren zich met een vast zinnetje. “ Niet aan beginnen, dit gaat me toch niet lukken” OF  “Ze houden toch geen rekening met mij” OF “Het moet perfect zijn, anders wordt het niets”. Slimme jongens die monsters die de boel lopen te saboteren. Vaak kom je ze ook tegen bij uitstelgedrag “ Morgen begin ik”….. morgen niet vandaag, laten we altijd morgen beginnen met veranderen.

En als je de monstertjes tegenkomt, kijk er dan eens goed naar. Welk gevoel, welke angst vertegenwoordigen ze eigenlijk. Want zo zinnetje alleen zijn maar woorden, wij zelf geven er betekenis aan. Wij laten ons al snel leiden door die betekenis, daarom zijn ze ook zo persoonlijk.

Als we zien welk gevoel er achter zit, kunnen we bewust besluiten deze waarschuwing te zien als alleen dat, een waarschuwing. “Niet aan beginnen, dit gaat toch niet lukken” wordt dan “Nee heb je, ja kan je krijgen”

Laat je niet afschrikken door kleine monstertjes van gedachtes, laat je leiden door je droom…

 

Deze monsters worden in de literatuur ook wel aangeduid als “Saboteurs” “Gremlins” of “Limiting believes” Wil je er meer over lezen: Voice Dialogue methode of Taming your Gremlin geven alvast een goede start.

Share This

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.